lauantai 28. kesäkuuta 2014

Vanhoja osa 3. Neuleita

Sama teema jatkuu, kaivelen vanhoja julkaisemattomia töitä näkyville. Olenhan minä siis jotain ehtinyt sittenkin tehdä :)
 
Ensimmäisenä täytyy esitellä nämä röyhelöhuivit. Silloin, kun röyhelölankabuumi alkoi (oliko se 2010?) ostin näitä lankoja jossain mielenhäiriössä kaksi kerää, kun näyttivät niin kivoilta. Valmiita huiveja katsellessani kuitenkin tajusin, etteivät nämä ole minun juttuni. Lankakerät makasivat joutilaana lankahyllyssä (parin muun kaverikerän vieressä). Yritin kyllä muutaman kerran aloittaa, mutta mielestäni se oli niin hankalaa ja tuntui, että huivit eivät ala (heti kahden kerroksen aikana) näyttämään siltä miltä piti.
 
Helmikuussa 2012 eräs viikonloppu otin härkää sarvista ja televisiota katsellessa aloitin huivin. Mentiin nukkumaan ja heräsin yöllä kolmelta lapsivesien menoon - esikoinen teki tuloaan. Kävimme yöllä sairaalassa, meidät lähetettiin kotiin. Kävimme aamupäivällä sairaalassa, meidät lähetettiin kotiin. Odotellessa jotain tapahtuvaksi syntyivät nämä huivit hupsistahei vaan yhtäkkiä. Lapsi syntyi sen jälkeen ja huivit menivät seuraavana jouluna lahjapaketteihin. Ja onneksi näitä ei enää pahemmin kaupoissa näy.
 

Arnen ja Carlosin somat joulupalloset valmistuivat jouluksi 2012. Uho oli kova, että teen yhden pallon viikossa ja jouluna niitä on kulhollinen. Tarvitaan vain hyvin pieni kulho.


Malli: Arne ja Carlos - Joulupallot-kirja
Lanka: Pallas
Menekki: vähän
Puikot 2,5 mm

Sitten hypätäänkin ajassa tämän kuluvan vuoden puolelle. Neuloin nämä lapaset serkun tytölle synttärilahjaksi. Löysin kirjaston kirjasta älyttömän söpöllä idealla lapaset - juju kun olikin kämmenen puolella. Tuumasta toimeen vaan. Katsoin kuvasta, että aika paksua lankaa näyttävät olevan. Tehdään seiskaveikasta. Tarkastelin uudelleen kirjan ja lankavyötteen tietoja ja hoksasin, ettei tämä riitä vielä lähellekään. Lanka oli puolet paksumpaa kuin seiskaveikka. Päädyin tekemään seiskaveikasta kaksinkertaisena. Tulihan niistä varmasti lämpimät ja valmistuivat ne nopeasti, mutta onhan ne vähän tuollaiset jäykät pökkelöt. En ole oikein koskaan perustanut neuleohjeista, joissa käytetty lanka on jotain hervottoman paksua. Sydämet ovat toteutettu intarsiatekniikalla. Toiset lapaset on työn alla, mutta leuto talvi ja kevään tulo ei oikein pitänyt inspiraatiota yllä paksujen lapasien neulomiseen.


Malli: Rakkaudella tehty - Sydämelliset lapaset
Lanka: Novita, 7 veljestä - kaksinkertaisena
Menekki: Vajaa kerä mustaa, punaista hieman
Puikot: Muistaakseni 5 mm
 

Sitten on pakko päästä esittelemään yksi ikuisuusprojekteistani, koska se on vaan niin hieno. Aloitin tekemään tytölle pinnasänkyyn Afrikankukka-päiväpeittoa ennen kuin hän syntyi. Palaset syntyivät nopeasti, mutta niitä tarvittiin paljon. Lisäksi päättely on hidasta. Työ oli tauolla reilun vuoden, kunnes viime kesänä ajattelin, että yhdistelen nämä jo olemassaolevat palaset. Tuntien ja taas tuntien työ... Ehkä tämä valmistuu siihen mennessä, kun tyttö pääsee ripille. Huono homma vaan, että silloin peiton pitää taas olla paljon isompi. Huoh. Kiva näitä on kuitenkin tehdä. Aion ottaa seuraavaksi neulehommaksi taas kukkien virkkaamisen, kunhan saan tuon koko talven minua seuranneen työn valmiiksi. Sitä en aio jättää kesken. Lankana tässä peitossa on Lanett. Aika ohut lanka, mutta se on paljon kauniimmin laskeutuvaa kuin vaikkapa 7 veljestä. Lisäksi Lanettissa on hyvät värivalikoimat.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti