perjantai 27. kesäkuuta 2014

Vanhoja, osa 2. Vauvajuttuja

Sitten muistellaan, mitä olen tehnyt jo ennen esikoisen syntymää. Virkkasin hoitopöydälle kaksi kannellista pyöreää tarvikekoria ja yhden avomallin korin harsoja varten. Siellä ne ovat kohta 2,5 vuotta hoitaneet tehtäväänsä. Malli omasta päästä sovellettu, materiaali on trikookudetta. Nuo kannet ovat Jannu S:n suosikkeja. Aina vaippaa vaihtaessa pitää vetää kansi naamalle ja järsiä tuota pikkuruista nuppia.Ikean hoitopöydän pehmuste oli aika rumannäköinen ilman päällistä. Pidin siinä aluksi pientä lakanaa, mutta hyvin pian tajusin, että sen sai pestä lähes jokaisen vaipanvaihdon yhteydessä. Kipin kapin Marimekkoon ja ostin Hedelmäpeli-vahakangasta. Tein siitä irtopäällisen. Sitä voi pyyhkiä ja pestä. Tosi kätsy... ja tuli siinä tietysti Ikea-pehmusteelle vähän lisähintaa :)


Jannu S:n syntyessä majailimme vielä alakerran makuuhuoneessa (yläkerran remontti kesken). Makuuhuoneeseen ei mahtunut Neiti S:lle isompaa sänkyä, joten vauvalle piti saada pikkusänky ja nNeiti S pysytteli pinnasängyssään. Lainasimme suvun vanhaa vauvakoppaa, jossa minäkin olen vauvana nukkunut.
Ompelin siihen tähtikankaasta tällaisen reunan. Meni kuitenkin monta kuukautta ennenkuin Jannu S suostui ruveta nukkumaan tässä sängyssä. Jostakin syystä hän alkoi huutaa aina heti, kun hänet laittoi koppaan (vaikka olisi ollut unessa).  


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti