torstai 26. kesäkuuta 2014

Tikulla silmään,

joka vanhoja muistelee. Aion nyt muistella vanhoja. Kaveri sanoi, kun odotin toista lastani, että siinä se toinen menee, kuin yksikin. Noh, saanen olla hieman eri mieltä. Jannu S on erittäin hyväntuulinen kaveri, ollut koko 10 kuukautisen historiansa. 8 kuukautta hän oli rauhallinen ja osasi odottaa vuoroaan. Pistettyään ryömintävaihteen silmään, on hänestä tullut vikkelä ja eloisa pojannassikka. Mielipuuhia ovat kenkien ja vessaharjan imeskely..en kestä. Neiti S taas on hurmaava 2-vuotias UHMAikäinen. Itsepäinen kuin äitinsä. Eli tarvinneeko sanoa enempää..liiemmälti ei luppoaikaa ole :D
 
Käsitöitä valmistuu harvakseltaan, mutta en ole ehtinyt tänne niitä päivittelemään. Kaivelin kuvakätköistä vanhoja juttuja, joita esittelen muutamassa erässä ja sen jälkeen laitan vasta uusia asioita näkyville.
 
Viime vuonna tempaistiin Villasukkia Vaasalaisvauvoille. Oma saldoni oli 5 paria vauvansukkia. Malli on lasteni 91-vuotiaan isoisoäidin, nämä sukat pysyvät todella erinomaisesti jalassa!
 
Malli: Momman
Koko: NB
Lanka: turkoosi ja lime-turkoosi Drops Alpaca,
keltaiset Lanett, pinkit (yllä ja alla) Sisu

Viime vuoden alussa vietettiin Neiti S:n paapan syntymäpäiviä sekä isoisoäidin 90-vuotissyntymäpäiviä (Jannu S ei siis ollut vielä silloin syntynyt). Vaikea keksiä aikuisille ihmisille lahjaa, joilla on jo kaikkea. Kävin ostamassa Hemtexistä siniset sisustustyynyt ja painoimme itse eri kankaalle Neiti S:n jalanjäljet. Ompelin kaitaleet kiinni valmiisiin tyynynpäällisiin.Vuoden 2012 Halloweenin lähestyessä sain kaverilta hätääntyneen viestin. Hän ei ollut löytänyt lapsensa Halloween-asuun sopivaa oranssia kravattia. Hän halusi, että pojalla on samanlainen kravatti kuin isällään. Tuumasta toimeen, kravatti kasaan ja postiin. Halloweeninä paljastui, että he menivät naimisiin ja sulhaspojalla oli tämä kravatti kaulassaan.
 

Tästä pussukkasetistä mulla ei ole hajua, kenelle olen tämän tehnyt. Oliko se sinulle, Armas serkkusein?? Malli sama vanha Tildan pussukka.
 

Viime vuoden äitienpäiväksi pitin keksiä jotain nopeaa, yksinkertaista ja sellaista, mihin 1-vuotias voi osallistua. Ei kun taas kankaanpainantahommiin. Tämän idean olen nähnyt jossain, ei harmainta haisua, että missä. Mutta nämä ovat mun mielestä tosi kauniit. Siinä on kassit äidille (kyllä voi itelleen tehdä lahjan), mummulle, mummille ja mommalle (isoisoäiti). Nuo valmiskassit olivat painajainen. Kyllä kirosin. Maksat pusseista jonkun kaks euroa kipale ja sitten saat ommella ite ne uudelleen. Suoraompeleella ommeltu, ei päättelyitä päissä, ei huolittelua.
 
 
Järjestimme Vaasan Kaupunginkirjastolla Neulekahvilamme UFO (unfinished objects)-näyttelyn (viime kesänä??). Jotenkin mulla oli hyvin vahva fiilis siitä, että näyttely keskittyi minun ja Hedelmäpommi ja murot-blogin Milenan keskeneräisyyksiin. Nuo Milenan pupusukat olivat ehkä parhaat...toisen sukan pupuilta puuttuivat silmät :)

 
 Murheenkryyni ympyräjakku...
 

 Miehen siskon synttärilahja, vuosimallia 2010? 2011?


Keväällä -13 olin Vaasa-opistolla rasioiden valmistuskurssilla. Teimme tällaiset hatturasiatyyppiset säilytysrasiat. Tämä oli ihan hauska kurssi. Tämän rasian tekemiseen ei käytetty ollenkaan neulaa ja lankaa. Työvälineet olivat sakset ja liima.
 
 
 
Meillä oli joulukuussa EPO-ryhmän (paikallinen ompeluryhmä) joulukalenteri, jossa arvottiin joka päivä jollekin luukun sisältö. Itse tein tällaisen joulukalenteriluukun, mutta en saanut mitään. Huono arpaonni. Aina. Nämä ommellut rasat olivat viime talven hitti eri omepluryhmissä fb:ssa. Tein sitten itsekin ja otin kaavan omista nahkarukkasistani. Kangas on Nanson joustofroteeta, vuori valkoista fleeceä. Täytyy tunnustaa, ettei ollut minun juttuni.  Käytän ihan mielelläni neulottuja tai nahkaisia talvikäsineitä. Joulupallo tehty Arnen ja Carlosin kirjan ohjeella. Puusydän ostettu.
 

Joulukalenterissa näppejään nuolemaan jääneet tekivät ringin, jossa arvottiin kaikille pari kenelle tehtiin lahja ja toinen jolta saatin lahja. Itse tein taas tällaisen Tilda-pussukan. Mutta oma onneni ei ollut tällä kertaa yhtään parempi. Paketti oli lähtenyt minulle, mutta en milloinkaan saanut sitä - thanks postipate, olet sankarini.
 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti