torstai 13. helmikuuta 2014

Pienten asialla

Tervetuloa uudet lukijat! Taas on edellisestä postauksesta vierähtänyt aikaa aivan liikaa. Ei vain ehdi. Tai jos ehtii, ei jaksa.
 
Pää pursuaa suunnitelmia, mutta aika niiden toteuttamiseen on vähäistä. Olen tällä hetkellä Vaasa-opistolla tilkkutyökurssilla tekemässä Neiti S:lle päiväpeittoa. Myös muita pikkujuttuja sieltä on luvassa. Niistä enemmän, kun valmistuvat.
 
Viime syksynä Saumanvaralaiset järjestivät huutokaupan Roosanauha-kampanjaa kartuttaakseen. Silloin en ehtinyt ommella mitään, mutta osallistuin huutamalla. Huutokaupan tuotto oli yli 6000€!! Huikeaa! Nyt on uusi projekti meneillään syöpää sairastavien lasten ja nuorten hyväksi. 
 
Seuraava teksti on lainaus Piilo-lastenvaatekirpputorin fb-sivuilta: 
 
"Ompeluryhmä Saumanvara tempaisee jälleen hyvän asian puolesta!

Lauantaina 15.2. vietetään kansainvälistä lasten syövän päivää. Saumanvaralaiset haluavat olla mukana pienten asialla suurella sydämellä omalla hyväntekeväisyyshuutokaupalla. Ompelemme, neulomme ja virkkaamme tuotteita huutokaupattavaksi.
Huutokaupan tuotto lahjoitetaan suoraan Sylva ry:lle, joka on vuonna 1982 perustettu syöpää saira
stavien lasten ja nuorten valtakunnallinen yhdistys.

Huutokauppa järjestetään lastenvaatekirpputori Piilon facebook-sivuilla. Huutokaupalle tulee oma kuvakansio, johon huutokaupattavat tuotteet ladataan perjantaina 14.2. Huutokauppa käynnistyy lauantaiaamuna 15.2. kello 9 ja tuotteita voi huutaa kello 21:een saakka. Jokaisen tuotteen lähtöhinta on vain 5 euroa.
Ensimmäinen huuto on korotettu ja korotuksen minimisumma on 1 euro. Huutokaupassa on käytössä niin sanottu viiden minuutin sääntö.
Huutaja maksaa voittosumman suoraan Sylva ry:n tilille ja esittää tuotteen tekijälle sähköisen kopion maksukuitista. Tuotteen tekijä postittaa tuotteen suoraan ostajalle neljän arkipäivän sisällä ja maksaa postikulut omasta pussistaan. Tarkemmat ohjeet maksuun ja muihin huutokaupan käytännön asioihin liittyen tulevat esille huutokauppakansioon.

Tule mukaan huutamaan uniikkeja käsitöitä! Tehdään yhdessä hyvää isolla porukalla!

ps. Tätä viestiä saa jakaa!"

Nyt en kertakaikkiaan pystynyt ohittamaan tätä projektia. Kävin kaivelemassa kangaskaappeja. Olisi löytynyt montakin hyvää kangasta ja ideaa, mutta todellisen löydön tein puuvillapinostani. En edes muistanut omistavani tällaista kangasta.
 
Kangas on "Lilla Hjärtat", jonka on Tampellalle suunnitellut Berit Woelfer vuonna 1980. Ajattelin tehdä jotain muuta, kun trikoovaatetta, koska sitä näkyi huutokohteissa paljon.
 
Malliksi valitsin Mekkotehtaan Alviinan. Koko on 86-92 cm. Pääntielle, olkaan ja hihan pituuteen tein muutoksia. Neiti S on kokoa 92 cm ja pitkäselkäinen, joten hänen päällään mekko näyttää tosi lyhyeltä. Polvekenauhat taskujen reunoihin ja hihansuihin laitoin, ettei mekko olisi ihan tylsä.
 
Minusta tästä tuli aika söpö. Toivottavasti myös jonkun muun mielestä ja se huudetaan jollain muulla summalla kuin 6 €:lla.... :)
 
 


Malli: Alviina, Mekkotehdas (muokattu)
Koko: 86(-92) cm
Kangas: Lilla Hjärtat, Berit Woelfer, Tampella 1980, puuvillaa

1 kommentti: