keskiviikko 19. helmikuuta 2014

Himmelihulluus

Olen aina pitänyt himmeleitä kauniina ja jotenkin taianomaisina. Meillä ei ikinä lapsuudenkodissani himmeliä ollut, joten en edes tiedä mistä kiinnostus himmeleitä kohtaan on peräisin.
 
Pari vuotta sitten muuttaessamme nykyiseen kotiimme, äitini teetti meille tupaantuliaislahjaksi ison himmelin. Se on siitä lähtien keikkunut olohuoneen katossa - kesät ja talvet.
 
Vaasa-opistossa oli loppuvuodesta viiden kerran himmelikurssi, johon päätin osallistua. Päätin tehdä yhden himmelin mustista muovipilleistä. Niinpä niin ja joopa joo.. yhteenhän se taas jäi. Homma nimittäin lähti lapasesta. (Ylläri..)
 
Ensimmäisenä tein mustista mehupilleistä Olkikristalli-himmelin. Kirjassa malli on tehty ohuimmasta osasta olkea, joten malli on siro, herkkä ja pieni. Mehupilli on 4 mm paksua, joten mittasuhteita täytyi kasvattaa. Lyhyet pillit ovat 1/3 mehupillistä ja pidemmät pillit  2/3 mehupillistä.  Tein kaksi kerrosta vähemmän (siis 1 levenevä ja 1 oheneva kerros) kuin ohjeessa on.
 
Aika iso siitä tuli, mutta se ei oikeastaan haittaa, koska himmeli tulee 275 cm korkeaan huoneeseen.
 
Ohje: Olkikristalli / Himmeli - Eija Koski
Materiaali: 4 mm mehupilli
 
Toisena tein tyttären tulevaan huoneeseen Askeettisen himmelin kukkakuvioisista paperipilleistä. Paperipillit ovat Teippitarha-verkkokaupasta. Koska pillit olivat kuviollisia ja paksuja, halusin mallin olevan yksinkertainen ja suurensin ohjetta hieman. Tämä himmelihän tehdään aivan samalla ohjeella kuin Olkikristallikin - tässä ohjeessa vain kaikki pillit ovat yhtä pitkiä.
 
 
Ohje: Askeettinen himmeli / Himmeli - Eija Koski
Materiaali: 8 mm paperipilli
 
Muiden värkkäillessä olkihimmeleitä, pitihän minunkin sitten ostaa rukiinolkea. Jannu S:a imettäessäni jouluvalotähtien palaessa ikkunoissa aloin miettiä, miten oljesta saisi tehtyä tähden. Lisää imetystä ja tähtien tuijottelua. Sitten piti lähteä testamaan tähteä oljesta. Onnistui! Alkuun näytti siltä, ettei sitä saisi pysymään kasassa millään. Tästä tuli tällainen roikkuva joulukoriste. Luonnollisesti olin imarreltu, kun muut kurssilaiset halusivat tehdä samanlaiset, kuvasivat tähteä ja pyysivät ohjetta :)
 
 
Ohje: Oma
Materiaali: rukiinolki, paksuin osa oljesta
 
Kurssi loppui, vuosi vaihtui ja tarvittiin syntymäpäivälahja itsetehtyjä lahjoja arvostavalle ihmiselle. Halusin tehdä Olkikristallin rukiinoljen ohuimmasta osasta sen herkkyyden ja kauneuden vuoksi. Tarvittiin muutama ilta (ja puoli yötä!). Olki materiaalina on hieman erilaista käsitellä, kuin muovinen pilli - erityisesti, kun olki on ohuen ohutta.
 
Tämä on niin kaunis!
 
  
Loppuun vielä kuva molemmista Olkikristalleista vierekkäin. Mustassa siis 8 kerrosta ja olkisessa 10 kerrosta. Musta näyttää olkisen vierellä hieman kömpelöltä...
 

Ps. Mulla on kolme toteutettavaa Himmeliä vielä mielessä.

2 kommenttia:

  1. Todella hieno tähti ja tuo himmeli...HUH,siinä ollutkin hommaa :) Olet taitava :) itsekkin innostuin kun katselin kuviasi..Minulla on Eija Kosken tarvikepaketti jospa nyt saisin sen tehtyä :) T: Pirre hutskilta ;)

    VastaaPoista
  2. Hienoja himmeleitä. Etenkin tuo sun oma tähti! :D Ajatuksissa jotain samantapaista vanhoista kirjansivuista rullaillen... ehkä ensi jouluksi! :D

    VastaaPoista