sunnuntai 4. elokuuta 2013

Mekko ompeluhaasteena

Facebookissa on eri ompeluryhmissä järjestetty erilaisia ompeluhaasteita, joissa annetaan tietyt vaatimukset, joiden puitteissa tuleva ompelutyö suunnitellaan. Päätin ensimmäistä kertaa osallistua pienemmän, paikallisen ompeluryhmän ensimmäistä kertaa järjestettyyn ompeluhaasteeseen, jossa osallistumisaika oli koko päivä, eikä vain tietty kellonaika.
 
Etukäteen saatiin väriksi keltainen. Johan nyt toki se sopi minulle enemmän kuin hyvin. Keltaista löytyi kaapista aika paljon. Muitakin värejä sai käyttää, mutta keltaisen tuli olla pääväri. Kankaat sai pestä etukäteen ja kaavat piirtää etukäteen. Lauantaiaamuna, kun ompeluhaaste käynnistyi, saimme vielä kaksi lisätehtävää työhön. Työstä tuli löytyä nappi ja jotain kierrätettyä.
 
No. Minähän suuruudenhulluuksissani olin ajatellut väkertää neiti S:lle mekon ja tulokkaalle haalarin samasta keltaisesta velourista ja niihin sitten applikoidut kuvat. Siis samana päivänä. Hahhah....(tähän väliin sopisi vanhoista Pekka Puupäistä Pätkän nauru).
 
Työ aloitettiin kuvaamalla kankaat ja ompelutarvikkeet, joita työssä tultaisiin käyttämään ja lisäämällä ne facebookiin (ettei kukaan ole ottanut varaslähtöä ja aloittanut jo tekemään työtä). Kuvassa keskellä kankaat, jotka olivat varmasti tulossa työhön ja molemmilla reunoilla jos jotakin lisähärpäkettä, joista en vielä osannut päättää mikä sopisi työhön. Kierrätetty juttu vähän sekoitti hetkellisesti pasmoja. Olin ajatellut, että toinen lisätehtävistä olisi tasku.
 
                                    

Neiti S tykkää kovasti linnuista, joten halusin tehdä lintuja mekkoon. Olen ostanut joskus kaupasta sellaisen tyttöjen "puuhakirjan" jossa eri sivulle piirretään aiheen mukaisia asioita. Siellä on huippuhienoja piirroksia ja nämä linnut on matkittu sieltä, samoin puu toisesta kohdasta. Yksinkertaistin piirrosta, jotta applikoinnista ei tulisi kauhean monimutkainen. (Taas Pätkän naurua).
 
Mies lupasi lähteä neiti S:n kanssa ostoksille, jotta äiti saisi ommella rauhassa. Olin koneet laittanut valmiiksi jo edellisenä iltana ja kaikki oli muutenkin järjestyksessä ja ompelujärjestys suunniteltuna. Ompelu sujui ongelmitta ja sujuvasti. Harvoin näin. Mutta silti. S-e e-t-e-n-i n-i-i-n h-i-t-a-a-s-t-i. Mies ja lapsi palasivat shoppailukierrokseltaan oltuaan siellä hyvän aikaa, mutta minätyttö se vaan applikoin, applikoin ja applikoin. Sainpahan tehdä sitä sydämeni kyllyydestä. Ei sillä, ettenkö pitäisi siitä hommasta. Mukavaahan se on, mutta meinasi jo käydä jaksamisen päälle. Sisällä oli 25 astetta lämmintä ja tuolilla hankala istua, kun vauva jo painaa mukavasti.
 
Toiseen lintuun (kirsikkakuvioinen) tuli kangas kirpparilta ostetusta Name It:n vanhasta mekosta. Napit ovat mummuni jäämistöä, ja taisi niistäkin ainakin joku olla käytetty, kun lankoja oli jäljellä.  
 
Tässähän vierähti mukavasti koko päivä. Ei toivoakaan, että olisin ehtinyt/jaksanut vielä vauvan haalarin väkertää. Se jääköön toiseen päivään. Lopputulos: väsynyt, mutta onnellinen. Siitä tuli hyvä.

 
Malli: Speedy Girl, Ottobre Design 3/13, hihaa pidennetty
Koko: 92 cm
Materiaali: velour, trikoopaloja
Muuta: rutkasti kärsivällisyyttä ja istumalihaksia

3 kommenttia: