lauantai 3. elokuuta 2013

Kesäkassivaihto 2013

Innostuin alkukesästä  ilmoittamaan itseni kesäkassivaihtoon. Ideana siis, että ringin vetäjä jakaa jokaiselle parin, jolle kesäkassi valmistetaan. Sitten itse saa taas kassin joltakin muulta.

Kesäkassi 2013 -vaihto
Aloin heti parin tiedot saatuani suunnitella hänelle kassia. Lempivärejä hänellä oli ruskea, keltainen ja valkoinen. Into piukkana löysinkin heti kankaan ja mallikin oli mietittynä kirjasta Laukkuhullun ompelukirja. Vaan sittenpä ne kankaat jäi lojumaan tuolille, eikä oikein huvittanutkaan.. jotenkin kankaan ruskea väri oli liian tumma ollakseen kesäkassi ja tehostekankaatkin näytti ihan pliisuilta. Tässä vaiheessa olin tietysti jo miettinyt ihan liian kauan ja aika alkoi olla vähissä.
 
Päätin vaihtaa mallia samaisen kirjan toiseen malliin, kääntökassiin, jota muuttelisin pikkuisen. Innokkaana kangaskauppaan etsimään kolmea erilaista kuviollista kangasta, jotka sopivat yhteen. Jepjep. Muutama tuskanhienpisara siinä tuli vuodatettua. Kivaa ruskeaa kuviollista kangasta. No ei ole. Kivaa kuviollista keltaista kangasta. Sitä ei ainakaan ole. Suhasin Eurokankaan ja Sinooperin väliä miettiessäni sopivia yhdistelmiä.
 
Päädyin sitten sellaiseen kivaan ruskeaan kuviolliseen kankaaseen, jonka mietin myös olevan aika tummaa kesäksi. Ostin kuitenkin. Keltaisen kankaan otin Sinooperista Tilda-kankaista. Punainen oli Eurokankaan pilkkukangasta (oon ostanut viimeisen vuoden aikana ihan luvattoman paljon pilkullisia kankaita). Tarvitseeko edes sanoa,  että ostin sitten omaan jemmaan sellaisen muovikassillisen kankaita. Kotona se ruskea kangas näytti yksinään hyvältä, mutta ei sopinut kokonaisuuteen. Epätoivo alkoi jo vallata mieltä. Kangaskaapille kollaamaan ja sieltä löysin kaverilta ostetun ruskean kukkakuvioisen kankaan. Muistaakseni Virosta ostettua. Tämä viimeinkin sopi ajatuksiini.
 
Kankaat leikkuuseen ja kasaukseen, siinä ei kauaa nokka tuhissut. Keltaisessa puolessa kankaassa on kiinnitettynä tukikangas. Ruskeassa puolessa kankaan alla on vanu. Hihnat mua jäi hieman harmittamaan. Ohjeessa ei ollut laitettu niihin tukikangasta, enkä sitten minäkään laittanut, että sain niitä hieman höyrytettyä tuollaisiksi vinoiksi. Aika ohuet ovat (siis kestämisen kannalta). Molemmin puolin askartelinpaskartelin napeiksi tuollaiset pienet puusydämet, jotka kiinnitin jollain juuttinarulla. Tähän sinapinkeltaiseen puoleen lisäsin rypytystä tuohon keskikohtaan.

Opin työkaverilta, miten tekstiä saa siirrettyä kankaalle kynsilakanpoistoaineen avulla, ja halusin kokeilla tätä tekniikkaa käytännössä. Tein siis vielä kolmannen kassin - puuvillakankaisen varakassin, johon siirsin tekstiä. Tätä täytyy kokeilla vielä jatkossakin ja tehdä pesukokeilut. Nyt mulla ei ole hajuakaan, kestääkö tuo teksti pesua. Koneessa oli hivenen paksu lanka ja neula, joten kassin reunat vähän rumasti rypyttyvät, mutta siinä kohdassa ei ollut aikaa ruveta niitä vaihtamaan. Lisäsin pussiin teetä - omaa lempiteetäni, jota näin myös hänen aikaisemmassa postauksessaan olevan, eli African Rooibosia (jota Mma Ramotswekin aina juo). Lisäksi laitoin salmiakkia kiperiin tilanteisiin ja nappasin lankahyllystä yhden lankakerän mukaan, koska huomasin parini olevan samanlainen "neulefriikki" kuin olen itsekin. Parini blogi löytyy täältä: http://handmadebypia.wordpress.com/2013/07/03/kesakassi-vaihdon-ihanuus-3/ 


No sitten siihen toiseen aiheeseen, eli saatuun kassiin. Eräpäivä meni, milloin kassit piti lähettää ja omaa kassiani ei ruvennut kuulumaan. Vaihdon järjestäjä laittoi viestiä, että kassi on jo matkalla - joten olin päivä päivältä huolestuneempi, kun pakettia ei alkanut kuulumaan. Meille on viimeisen vuoden aikana tullut tosi paljon muiden ihmisten postia, joita sitten olen kiikuttanut takaisin postiin tai lenkillä oikeisiin laatikoihin. Mieleen hiipi epäilys, että siellä on nyt minun kassini jollakulla muulla, joka ei jaksa sitä kiikuttaa takaisin postiin.
 
Aikani hötkyiltyäni, sain viestin, että kassi on tulossa vähän myöhässä. Ja niinhän se sitten tulikin :) Ilon päivä koitti, kuoresta paljastui juuri minun näköiseni kassi. Ai että, miten rakastankaan tällä hetkellä mustavalkoista yhdistelmää. Ja tuo violetti sopii vuoriksi niin hyvin, se kivasti pilkistää tuolta sisältä. Kiitos Sannille!

 
Kesti hetken, ennenkuin tajusin, millä kaavalla tämä on todennäköisesti toteutettu. Muovikassin kaavalla :) Ylihauska idea ja tuo sopivasti syvyyttä kassiin. Tosi hyvän mallinen! Kassi on siitä hetkestä ollut käsilaukkunani. Kassista löytyi myös teetä.

 
Lyhyesti ja ytimekkäästi todettakoon: Tykkään! 

2 kommenttia:

  1. Tosi hieno tuo sun tekemä kassi! Vähäkö oot pätevä! Miten tarkkaan ottaen tuo tekstin siirto muuten tapahtuu?

    VastaaPoista
  2. Olen luvannut tehdä tänne postauksen siirtotekniikasta. Tuloopi kun kerkiääpi :)

    VastaaPoista