torstai 18. huhtikuuta 2013

Nojatuolien uusi ilme

Kesällä 2011 löysin kaksi tällaista nojatuolia kirpputorilta. Silloin oli jo talokaupat tehty, mutta pääsimme vasta syksyllä muuttamaan. Tuolien kangas oli kulunut, mutta tuolien jouset olivat hyvässä iskussa. Ja mies nautti, kun kannoin nämä innoissani kotiin. Not. Kotona alkoi vähän harmittamaan, kun toisen tuolin käsinojaan tiukasti teipatun hintalapun alta paljastui, että käsinoja oli vähän rikki.
 

Alkoi operaatio verhoilukankaan metsästys. Mikään yksivärinen ei miellyttänyt, kaikki kankaat näyttivät jotenkin tylsiltä. Tuollaista alkuperäisen kaltaista kangasta en halunnut. Sitten silmiini osui Kangasmestareilla keltakuvioinen Vespa-kangas. Se oli niin söpöä. Keltaista en sitten voinut ostaa, kun olin päättänyt olohuoneen valkoisesta ilmeestä mustalla höystettynä. Ja väriä vain tyynyihin ja verhoihin. Samaa kangasta löytyi onneksi mustavalkoisena. Mies tykkäsi tästä kankaasta myös.
 
Tuolit odottivat vuoden päivät appiukon verstaalla. Pikkuhiljaa meitä alkoi ärsyttää keittiön tuolit olohuoneessa lisätuoleina ja nojatuoleja alettiin kaipaamaan. Minä aloin jo epäröidä kankaan suhteen ja oli jo vähältä, etten käynyt ostamassa yksiväristä kangasta tilalle. Mies piti päänsä, että vespat laitetaan.  
 
Tuolit valmistuivat yhteistyönä, pääosin kuitenkin niitä teki anoppi ja appiukko. Appiukko korjasi käsinojan ja lakkasi ne jalkojen kanssa tummemmiksi. Minä ja mies verhoilimme tuoleja, mutta suurimman työn siinä teki kuitenkin anoppi. 


Tässä tuolit paikoillaan. Nyt niiden väliin on löytynyt sopiva pieni pöytäkin, mutta se ei ole vielä tähän kuvaan päässyt. Pöydälle sopisi kovasti lamppu, mutta pienet kädet repii tällä hetkellä kaiken, mistä otteen saavat. Lamppu saa siis odottaa. Ollaan oltu tuoleihin todella tyytyväisiä.


4 kommenttia:

 1. Hei. Lämmin kiitos ihan huippu-kesäkassista <3
  Ja kyllä, pidän sinapinkeltaista kovastikin. Ruskea on lempi-lempivärini, eli kassin värit osuivat ihan nappiin. Ja tuo kaksipuoleisuusidea on sellainen minkä kyllä sinulta "varastan" ;) Keltainen puoli on aurinkoisten päivien puoli ja ruskea pilvisten, eikös?
  Blogisi on minulle ihan uusi tuttavuus. Kuluu varmasti koko ilta kun luen sen läpi :)
  Minulla on myös kaksi lähes samanlaista nojatuolia. Toinen keltainen toinen sininen.. Minä puhun niiden uudellee verhoilemisesta viikottin, mutta mies ei oikein ole innostunut asiasta *huoh* mutta enköhän minä hänen päänsä saa käännetyksi, annan hänen ehdottaa asiaa omana ideanaan niin pääsen toivottuun tulokseen nopeammin ;)

  Mitä mukavinta heinäkuun jatkoa teille sinne naapurikaupunkiin :D

  -Pia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että pidit kassista :) Blogin puolella on viime aikoina ollut hiljaista..postattavaa kyllä riittäisi. Taapero, työssä käynti ja raskaus vievät veronsa.
   Ehdottomasti verhoiluidean pitää tulla mieheltä :) sillä lailla mä sain yhteen muutettaessa miten luopumaan elokuvahuoneesta, josta tuli ompeluhuone ;)
   Jatkan blogisi seuraamista. Hyvää kesää!
   Ps. Meillä on sama lempitee :D

   Poista
 2. Onpa räväkät tuolit! Kiva, kun jollain on rohkeutta kokeilla erilaisia ja täysin alkuperäisestä poikkeavia kankaita :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) Tiedän, että pelkkä yksivärinen valkoinen olis alkanut pian kyllästyttää.

   Poista