torstai 28. kesäkuuta 2012

Intoa pihisten. Nyt puhisten.

Ostin lankaa vauvan kerralla neulottuun nuttuun jo vähän aikaa sitten. Sitten päätin, etten ehkä teekään nuttua. Sitten päätin, että teen sen sittenkin.

Lanka oli aivan ihanaa työstää ja malli oli aivan kauhean koukuttava. Aluksi en meinannut millään hoksata, miten nuttu lähtee muotoutumaan. Tätä piti päästä aina mahdollisuuksien mukaan tekemään. Onneksi ollaan iltaisin katsottu Maalaiskomedia-sarjaa sekä Taivaan tulia dvd:ltä, niin tätä on saanut tehdä siinä samalla. Siis, kun neiti S nukkuu.

Nuttu valmistui äkkiä ja se on niin soma. Langan raidoituskin näyttää siinä hyvältä. PAITSI ETTÄ. Se on liian pieni. Voi että mua korpeaa.. Neiti S on 64 cm, nuttu 60/68 cm. Muuten se on ihan hyvä, mutta hihoista puuttuu sellaiset 4 cm. Aika paljon tuollaisessa koossa, mun mielestä. Malli istuu päällä tosi kivasti (vaikka alkuun epäilinkin). En nyt kauhean innokkaasti lähtisi mitään jatkoksia hihoihin tekemään, koska sitten siitä tulee törpön näköinen.

Käyttäjä tällekin löytyy, ajattelin laittaa sen vauvalahjapakettiin. Millä mä osaisin suurentaa tuota ohjetta, että se suurenisi järkevästi ja oikeista kohdista? Järkikulta ei tunnu tässä asiassa mua auttavan. Mutta kun tämä olisi niin kiva tehdä neiti S:llekin.

Ohje: Suuri käsityö 2/11
Lanka: Muskat soft, Drops
Menekki: 3 kerää, á 50 gr
Puikot: 4 mm

2 kommenttia:

  1. Onpa herkulliset värit!

    Ja aivan upeita myös tekemäsi kastemekko ja pikkuinen bolero. Onnea tännekin (hieman myöhässä) pienestä prinsessasta! :)

    VastaaPoista
  2. Tuohan on siis Elizabeth Zimmermanin Baby Surprise Jacket. Jos amerikaksi neulominen onnistuu, niin suosittelen hakemaan kirjastosta esim. kirjan Knitting Workshop, jossa neuvotaan, miten takin mitat lasketaan eri kokoisille ihmisille.

    BSJ Ravelryssä: http://www.ravelry.com/patterns/library/baby-surprise-jacket

    VastaaPoista