tiistai 29. toukokuuta 2012

Miljoona, miljoona, miljoona styrox-palloa...

Tässä taannoin, on siitä jo aikaa, sanoi imetystyyny räks kulman jäätyä perinteisen ruumiinrakenteen omaavan takapuoleni alle. Styrox-pallot olivat riemuissaan ja karkasivat tyynyn sisältä, minkä ehtivät. Sähköisiä pirulaisia ovat, sanokaa minun sanoneen.

Tyyny makasi jäähyllä ompeluhuoneen  nurkassa toista kuukautta. Valloilleen päässeet styrox-pallot teljettiin kannelliseen purkkiin. Inspiraatio iski viime viikolla. Tai oikeammin ehkä isän vuoro hoitaa neitokaista, että äiti pääsi ompelemaan. En lähtenyt edes yrittämään styrox-pallojen tunkemista takaisin tyynyn kiduksiin, pysykööt ilkiöt purkissaan. Ompelin ratkenneen kohdan käsin ja vielä varmistukseksi tuohon kaarevaan sisäkurviin puuvillanauhan, ettei pääsisi repeämään niin helposti.

Tyynyn päälle ompelin pul-kankaasta ja puuvillakankaasta välikerroksen. Valkoista pul-kangasta ei ollut riittävästi, joten toinen puoli tuli puuvillakankaasta. Pul-kangas estää tehokkaasti puklun pääsemistä yhteistyöhön styrox-pallojen kanssa. Kunhan pitää huolen, että se puoli on ylöspäin :)

Sisäinen Marimekko-friikkini hullaantui tässä taannoin Marimekon reputus-päivillä.. mukaan lähti vaikka ja mitä. Tilkkulaatikosta haalin mukaani kankaita, esimerkiksi palan Elämänpuu-kangasta. Alunperin tämän kankaan piti päätyä aivan eri projektiin, mutta ihastuin kankaan kuviointiin todella. Se sopi paremmin tähän, sillä toisessa projektissa se olisi mennyt pieniin paloihin.

Ostin tyynyn alunperin kirpputorilta ja sen päällinen oli vähän elämää nähnyt. Imetystyynyn päällimmäisen kerroksen tein siis tästä Elämänpuu-kuosista. Päällinen pujotetaan tyynyn päälle tuolta suoralta sivulta, johon ompelin tarranauhan pitämään päällisen suun supussa. Tästä tuli kaunis, ja se sopii erittäin hyvin sisustukseen. Enää sitä ei tarvitse heitellä kaappiin piiloon, kun vieraita tulee.
2 kommenttia:

  1. Voin niiiin kuvitella sen tilanteen, kun styrox-pallot pääsi valloilleen ;D
    Hieno tuli tuosta imetystyynystä kyllä!! :)

    VastaaPoista