perjantai 20. huhtikuuta 2012

Pikkuinen bolero pikkuiselle tytölle pikkuisella kiireellä

Vaikka blogin aihepiirinä ovatkin kädentaidot, aika vauvapainotteista on tämän blogin sisältö viimeaikoina ollut. Niin myös tälläkin kertaa ja vielä useampi seuraavakin postaus tulee olemaan. :) Meillä oli ristiäiset ja päätin, että toimituksen jälkeen neiti saa päälleen punaisen samettimekon. Mekko on kirpparilöytö, johon olin aikalailla ihastunut. Se oli hyvässä kunnossa ja maksoi 2,50 €. Se on kuitenkin hihaton, joten mieleeni tuli heti viimevuotisen käsityölehden soma pikkubolero. Ja kaapille kaivamaan ohjetta esiin..

Tässä vaiheessa ristiäisiin oli noin 3 viikkoa aikaa. Ajattelin ensin tekeväni boleron kiiltäväpintaisesta puuvillalangasta, jota olin ostanut Lidl:stä. Lanka oli paljon ohjeen lankaa paksumpaa ja vaikka yritin tilkusta laskea tiheydet kohdilleen, bolerosta oli tulossa aivan valtavan suuri. Urho-Matti eli Uusiksi Meni. Piti lähteä kaupasta hakemaan uudet langat. 

Vauva itkeskeli päivisin paljon, joten oli turha edes kuvitella saavansa boleroa tehtyä. Aikakin sitten jo alkoi käydä vähiin. Jossain vaiheessa neuloin kädet ylhäällä, kun lapsi ensin oli huutanut vatsavaivojaan muutaman tunnin ja nukahti lopulta syliin. Näytti siltä, että saan boleron ihan hyvissä ajoin valmiiksi. HUOM! Se vain näytti siltä. Poimin reunoista silmukat ohjeen mukaan ja tein kuusi kierrosta resoria ja päättelin (ohjeessa oli neulottu nirkkoreuna, jota en ymmärtänyt alkuunkaan). Oli kuulkaa todella nätti. Teki mieli leikellä koko komeus sellaisiksi parin sentin mittaisiksi langoiksi. Kaarevissa kohdissa ei ollut lähimainkaan riittävästi silmukoita ja resori veti reunan aivan törkeästi kasaan. En ollut vain huomannut sitä siinä tehdessä, kun mulla oli vähän liian lyhyet pyöröpuikot ja työ oli siinä kaapelilla tiukassa supussa. Ihana mies yritti lohduttaa ja sanoa, että ei se ole pahan näköinen. No eipä toki ollut. Ei muutakuin purkamaan koko resorireuna alkutekijöihinsä ja silmukoita lisäämään. Tein kaareviin kohtiin puolet enemmän silmukoita ja nyt niitä on riittävästi. Jos lehden mallineule on tehty tuon ohjeen mukaan, en voi ymmärtää, miten se ei näyttänyt samalta. Toinen vika siinä ohjeessa oli se, että miehustassa kädentie oli suurempi kuin hihan pyöriö. Silitysraudalla piti yrittää tehdä ihmeitä, ettei se näyttäisi ihan pahalta.

Bolero valmistui noin 1,5 h ennen kastejuhlan alkua.. Niinpä. Aivan kuin siinä vaiheessa ei olisi ollut jotain muutakin tekemistä. Juhlat menivät hyvin, juhlakalu itse oli reipas ja hyväntuulinen. Bolero ei oikeastaan ollut juhlassa kovin kauaa päällä, kun tyttö kulki sylistä syliin ja hänen tuli kuuma. Toiset juhlat olivat seuraavana viikonloppuna, jossa bolero pääsi uudelleen käyttöön.

Ohje: Suuri käsityö 2/2011
Koko: 62/68 cm
Lanka: Schachenmayr Baby wool
Menekki: 75 gr.
Puikot: 2,5 mm, resori 2 mm


Ps. Nyt meillä on voitettu pahimmat vatsanväänteet ja meillä on niin nauravainen tytöntyllerö.

4 kommenttia:

 1. Ihana bolero ja vielä ihanampi tyttö <3

  VastaaPoista
 2. Söpö bolero, urhea äiti ja suloinen tyttö <3

  VastaaPoista
 3. Ihana bolero ja tyttönen, mutta viimeisin lause on kyllä paras!!

  VastaaPoista
 4. Mikä söpöliini, ihana mekko ja kaunis bolero!

  VastaaPoista