lauantai 28. huhtikuuta 2012

Leikkipeitto

Tämä postaus on edellisen tapaan vähän vanhempaa tuotantoa. Artesaaniksi opiskellessani meillä oli yhden kurssin aiheena suunnitella ja valmistaa pientuote. Vuosi on ollut 1997 ja minä 17-vuotias. Ajatukseni oli valmistaa leikkipeitto vauvalle. Näin nyt vähän varttuneempana on joskus käynyt mielessä, että ei tainnut työn aihe ja työ vastata toisiaan kovin paljoa. Eipä tämä nyt oikein pientuotteen kategoriaan taida sopia. Aikaakin tämän valmistamiseen meni aika rutkasti.

Ideana oli tehdä värikäs peitto, jossa on jotain jujuja.. niin noh, niistä tuonnempana. Materiaali on puuvilla ja välissä on vanu. Elementit (nurmikko, puu, vuoret, aurinko ja pilvi) on tehty applikoimalla siniselle pohjalle. Väritkin pysyivät omilla paikoillaan pestessä. Kaikki kankaat on ennen peiton valmistamista pesty, joten ne eivät pesussa kutistuneet. Toisin kävi ulkoreunalla olevalle puuvillanyörille :) Se oli tainnut jäädä kutistamatta ja nyt reuna kiristää hieman. Idea nyörillä on, että sen voi kiristää ja lelut voivat jäädä maton sisään.
Perhosten siivet ovat "irrallisia" ja siellä sisällä on rapisevaa muovia, joten niitä hypistelemällä syntyy kiva ääni.
Loistoidea numero 1. Puun lehvästön sisällä on vanua tuomassa kolmiulotteista efektiä peitolle. Niin, hyvä ajatus sinänsä. Lapsen vaan ei ole kauhean kiva maata siinä palluroitten päällä. Eli lapsi voi maata ainoastaan siinä puun vieressä. Taidan repiä ne vanut sieltä pois.
Peitolla on neidin ollut kiva köllötellä. Saimme pikkuserkun pojilta sellaisen Fisher Pricen lelukaaren, joka on sitten ollut tässä peitolla. Lelut vain ovat siinä kaaressa niin korkealla, ettei neiti ylety niihin. Lelukaari toimiikin parhaiten sitterissä istuessa. Tällä hetkellä leikkipeitto on varapeittona (mutta lähtee varmaan mökkipeitoksi hyvin pian), sillä tilasin sellaisen leikkipeiton, jossa lelut roikkuvat alempana ja vauva ylettyy niihin. Leikkihetkissä raikaa ilonkiljahdukset ja melkoinen molina. <3

1 kommentti:

  1. Hieno peitto! Ja erityisen kätevä on reunassa kiertävä nyöri. Tuolla idealla voisi saada hyvän leikkialustan legoille...

    Mutta niinhän se on, että käytäntö vasta näyttää, kuinka loistavia ne ideat loppujen lopuksi olivatkaan. ;)

    VastaaPoista