sunnuntai 1. tammikuuta 2012

Joululahjoja

Hyvää uutta vuotta Präntöön Kruppukräätärin blogin lukijoille. Niin siinä kävi, että joulu ja uusi vuosi hurahtivat ohi melkein niin, etten ehtinyt edes tajuta. Kotona kummankaan juhlan tuntua ei oikein ollut tästä remontin kaaoksesta johtuen. Jouluvalot palavat pihalla ja parissa ikkunassa. Nyt olen lepäillyt kotona pari päivää, kun töissä yritti taas supistella niin valtavasti. Vielä pari päivää töitä tiedossa ja sen jälkeen alkaa mammaloma - apua, jännittää.

Kuten muistatte jo aikaisemmasta, tein Tilda-meikkipussukoita. No teinhän minä niitä silloin jo ison läjän joulua ajatellen. Pilkullisia 11 kpl (siinä on nuo kaksi pientä beigeä, jotka olivat arvontapalkintoja) ja mustavalkoisia 2 kpl. Pienet valkoiset pussit laitoin isojen pussukoiden sisään samaan pakettiin ja mustavalkoisen setti kuuluu myös yhteen. Yksi iso jäi omaan käyttöön, muut paketit lähti joulupukin mukana kohti kilttejä lahjansaajia.Pieni ruudullinen pussukka on tehty ohjeen mukaan vetoketjun osalta, muissa olen jättänyt kulman pois ja laittanut pidemmän ketjun. Oma sovellus oli hyvä päätös, sillä tuolla lyhyemmällä ketjulla pussukasta on huomattavasti hankalampi saada tavaraa pois. Ja tykkään kyllä itse enemmän pyöreästä muodosta, kuin tuosta kulmikkaasta.

Joulu oli taas siitä ihanaa aikaa, että kirjahyllyni kokoelma käsityökirjojen osalta kasvoi. Tilasin kirjakerhosta The Tilda Characters Collection- kirjasarjan johon kuuluu neljä erilaista Tilda-kirjaa (angels, dolls, birds ja bunnies). Suureksi osaksi kirjoissa oli samoja hahmoja, kuin aikaisemmin julkaistuissa kirjoissa, mutta oli mukana sellaisiakin joita minulla ei vielä ole. Huono puoli näissä oli, että olin odottanut kirjassa olevan kaava-arkin, mutta kaavat on piirrettynä pienellä kirjan takasivuille ja ne täytyy kopioida 400 % suurennuksella.

Hyvä ystäväni oli tyhjentänyt kaappejaan ja todennut tarpeettomaksi pari tilkkukirjaa, jotka sitten lahjoitti minulle. Lisa Bergenen Suuria ja pieniä tilkkutöitä sekä Kasseja ja laukkuja, ihania ideoita! Joulupukin yksi apulainen kävi Viron reissulla tässä syksyn mittaan ja pukin kontista paljastui amigurumi kirja Heegelda ise! sekä Knitted bears. Näistä löytyi monta mallia, jotka pitäisi ehtiä jossain vaiheessa toteuttaa.


Sovitellessani näitä uusia kirjoja hyllyyn, löysin sieltä muutaman kirjan, jota en ollut edes muistanut ostaneeni. Samaisena päivänä, kun nämä kirjat tulivat hyllystäni vastaan, kiertelin aamupäivällä kirjakaupassa ja selailin innostuneesti tuota Villiä virkkausta-kirjaa ja mieli teki kovasti ostaa se. Jätin kuitenkin ostamatta, kun olin tullut syntymäpäivälahjaa kirjakaupasta hakemaan. Hyvä, että jätin ostamatta, niitä olisi muuten kaksi.

1 kommentti: