tiistai 25. lokakuuta 2011

Tonttuja liikkeellä..

Eilen illalla valmistuivat Tildan joulu -kurssilla tekemäni tontut. Näitä on ollut niin mukava tehdä, vaikka aikaahan näihin saa kulumaan p-a-l-j-o-n. Tekemisen lomassa tulee lisää ja lisää uusia ideoita, millaisen seuraavaksi haluaisi tehdä.

Tilda-kirjat ovat oivallisia inspiraation luojia, mutta kritiikin sananen on valmistusohjeista sanottava. Valmistusohjeiden mukaan  kappaleita ei leikata valmiiseen muotoon. Tämä tarkoittaa sitä, että kun näillä tontuilla jalka on polveen asti punaista kangasta ja siitä ylöspäin luonnonvalkoista, punainen ja valkoinen kangas yhdistetään ensin isona pintana yhteen, asetellaan toisen puolen kanssa päällekkäin ja vasta sitten otetaan kaava, ja piirretään kynällä kaavan ääriviivat. Tämän jälkeen ommellaan ja sitten vasta leikataan. Hmm..mielestäni tämä on taas näitä konsteja, joilla ompelusta tehdään mahdollisimman monimutkaista ja sitä kautta siihen menee helposti hermo. Toisekseen  kankaan menekki kasvaa tällä tapaa huomattavasti. Kappaleet pysyvät hyvin paikoillaan ihan nuppineuloillakin. Kukin valitkoon kuitenkin itselleen sopivan valmistustekniikan. Pääasia, että tekeminen on mukavaa.

Tänä vuonna odotan jostain syystä joulua enemmän, kuin aikaisempina vuosina. Toivon mukaan remontti on siihen mennessä valmis ja  tontut saavat olohuoneesta arvoisensa paikan.  1 kommentti:

  1. Todella ihanat tontut!

    Itse olen jo muutaman joulukoristeen ostanut odottamaan uutta kotia, vaikka tuskin niitä vielä tänä vuonna tarvitaan... Mutta ei niitä voinut hyllyynkään jättää ;D

    VastaaPoista