perjantai 21. lokakuuta 2011

Puputehtaalta päivää!

Piiitkästä aikaa ehdin kirjoitella kuulumisia tänne ja käsitöitäkin on tullut valmiiksi. Kruppukräätärin syyspäivät ovat olleet kiireisiä. Töitä, remonttia, kurssilla käymistä, vauvamasun kasvattelua ja sairastelua. Jälkimmäisen olisin mieluiten jättänyt kokonaan väliin. Ei auta, tässä sitä nyt yskitään keuhkoja pihalle oikein antaumuksella ja ollaan sairauslomalla. Lääkäri kehotti lepäämään, ainoa vaan että tuo vaakatasossa tapahtuva lepo ei onnistu, koska yskiminen alkaa välittömästi.

Tällä viikolla loppui Vaasa-Opiston järjestämä Tildan joulu-kurssi, joka oli aivan ihana. Se onnistui vuorotyöläiseltäkin, koska se oli vain neljä kertaa. Olen ostellut Tilda-kirjoja, -kankaita ja muuta tilpehööriä jo aiemmin, mutta ikinä en ole ehtinyt mitään aloittamaan. Neljässä kerrassa ei paljon ehdi, mutta kun kotona työskenteli ahkerasti, valmista tuli aivan kivasti.

Ensimmäisenä aloitin isot pellavapuput, joiden tarkoituksena ei ollut olla jouluisia, vaan ne tulevat saamaan aitiopaikan olohuoneen sohvalta tai nojatuoleilta. Pupujen vaatetus ei ole aitoa Tildaa, vaan asut lähtivät kehittymään poikapupun rusetista ja tyttöpupun lierihatusta. Tyttöpupu on tehty luonnonvalkoisesta pellavasta, kun taas poikapupu on puuvilla-pellavasekoitetta. Sekoitemateriaali oli paljon tiiviimpää ja toimi tässä tapauksessa paremmin.


Tässä pupupari Wilhelmiina ja Wilho ovat syksyisellä retkellä ulkona. Lierihattu, rusetti sekä mekon reunapitsi ja napit löytyivät vanhoista varastoista. Näitä oli aivan ihana tehdä! Yhteen pupuun meni lukematon määrä työtunteja. Silmät ja nenät on kirjailtu käsin, posket on maalattu Tilda-poskivärillä. Jännitti ihan hirveästi ottaa pensseli käteen, siinä olisi mennyt tuntien työ hukkaan, jos poskien maalaus olisi epäonnistunut.

Lisää on luvassa Tilda-juttuja, kunhan ehdin viimeistelemään.. Varoituksen sananen vielä Tilda-juttuja harkitseville -- tämä on koukuttavaa! Ei auta, vaikka kangaspino vähän pieneni, uusia on jo ostettu tilalle.

1 kommentti:

  1. Ne on kyllä söpöjä, varmasti kaiken sen ajan ja vaivan arvoisia.

    VastaaPoista