perjantai 21. tammikuuta 2011

Iisakinkirkkoa rakentamassa..

Joulukuun synttärisankarin luistelupuvun ensimmäinen versio oli liian pieni, eikun uutta pusertamaan. Joululahjaksi piti tulla myös sisarelle puku. Vaan eipä tullut ei, vaikka miten yritin. Pitkin tammikuuta olen pukuja väsännyt, mutta ne ovat edistyneet vain vähän kerrallaan muiden kiireiden (lähinnä opiskelu) vuoksi. Eilen illalla ne valmistuivat, melkein kuukauden myöhässä. Ei nyt kuitenkaan kestänyt ihan niin kauan kuin Iisakinkirkon rakentaminen. Olo keveni huomattavasti, kun sai pakata puvut paketteihin. Ihonvärisen trikoon kanssa oli alkuun pieniä erimielisyyksiä, mutta loppua kohden sopu syntyi. Tässä puvut koko sisaruskatraalle. En ole hyvä valokuvaaja (kuten tähänkin asti on voinut huomata), enkä omista mitään hienoa kameraa. Toivottavasti saan kuvia puvuista lasten päällä, tasona ne eivät oikein näytä miltään.
Turkoosit puvut ovat toistensa peilikuvia ja ensimmäiseksi valmistuneessa on pyöreät ja kiemurtelevat kuviot, kun taas tässä toisessa versiossa kuviot ovat teräviä. Vaaleansininen näyttää kuvassa vähän mitäänsanomattomalta, mutta uskon, että jäällä kankaan vaaleus ja loimusametin pinta pääsee oikeuksiinsa. Vaaleassa puvussa on myös ranteiden päällä lumihiutalekuviot. Ne olisivat saaneet olla vielä pienemmät, mutta oikeastaan nyt jo niiden applikointi oli melkoista väkerrystä.
Tässä puku kuvattuna takaa. Kuvio kiertää yhtäjaksoisesti edesta taakse ja sieltä kaksi kertaa käden ympäri. Turkooseissa puvuissahan käytin Suuren käsityölehden kaavaa pohjalla, jota sitten muokkailin ja parantelin (kuviot jatkuivat vähän tökerösti) ja kuviota muutin miehustan osalta kokonaan. Vaaleansinisen puvun suunnittelin itse ja piirsin itse myös kaavat.
Joulun aikaan alkoi näkyä ikkunoissa useammassa paikassa tosi kivan näköisiä paperitähtiä. Tarkemmin asiaan perehdyttyäni sain selville, että Tiina Klemettilä oli tehnyt tähtiä Ylen ohjelmassa 14.12. Ohjeet löytyvät Ylen olotilan askartelu-sivuilta. Vaikka joulu meni jo, halusin tehdä kokeeksi yhden tähden, että muistan asian vielä seuraavanakin jouluna. Tähti on helppo ja kaunis! Siihen meni maksimissaan 15 minuuttia. Näitä aion näpertää ensi jouluksi lisää ja erilaisia.

Mun ihana kämppikseni tai avopuolisoni tai miksi häntä nyt kutsuukaan kävi Ruotsissa työmatkalla ja pyysin häntä tuomaan jotain neulelehtiä. Hän toi KreativStickning joulunumeron ja StickMagasin tammikuun numeron. Ihana ja kiltti miäs! Innoissani olen niitä selannut ja etenkin tuosta KreativStickning-lehdestä löytyi paljon malleja, jotka haluaisin toteuttaa. Muun muassa mustavalkoiset kirjoneulelapaset sekä -pipo ja kirjoneuletyyny poron kuvilla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti