perjantai 17. joulukuuta 2010

Nyt ne ovat vihdoin valmiit!

Tauti etenee. Yö oli tuskainen, pari tuntia valveilla, joka on mulle todella outo asia. Aamulla sitten väsytti sitäkin enemmän, mutta onneksi sain pötkötellä kaikessa rauhassa. Eilen illalla tuo minun ihana "kämppikseni" katseli jotain räiskintätoimintaleffaa ja itse en niistä juuri perusta, joten tartuin puikkoihin ja tein sukat loppuun. Mietiskelinkin siinä, etten ole kuukauteen ehtinyt neuloa yhtään mitään. Kauheaa.
Sain viimein valmiksi nämä kovanonnen sukat, joita on purettu varsinkin alkuun aika tiuhaan. Lopputulos kuitenkin oli juuri sellainen kuin olin suunnitellutkin. Tein nämä sovellettuna Novitan polvisukkaohjeesta. Halusin tehdä raitalangasta, mutta kuitenkin mustasävyiset. Teeteen Pallaksesta löytyi sopiva kirjava harmaan sävy ja mustaa. Raidat eivät ole tasaleveät kirjavan raidan osalta, vaan se on tehty aina niin, että yksi kirjava kuvio tulee väliin ja mustan raidan leveys on vakio. Varren leveys ja kavennukset on laskettu lahjansaajan pohkeeseen sopivaksi, kun ohjeen mukaan niistä olisi tullut liian kapeat. Tuon kirjavan langan kuvio ei ole samanlainen kuin se on samanmerkkisessä punaisessa ja sinisessä langassa. Niissä tulee vähän enemmän kirjoneulemaista kuviota, kun tässä se on enemmän raitaista.
Kärkikavennukset tein Sukkasillaan-kirjan spiraalikavennus-ohjeen mukaan. Tietysti tässäkin sovellettuna. Koska minä suoraan ohjeen mukaan jotain tekisin? Ohjeessa kavennus otettiin kaksi yhteen, mutta tein sen ylivetokavennuksena, kun spiraalikuvio muutenkin kiertyy siihen suuntaan. Kavennus on mielestäni hyvännäköinen ja huomaamaton.
Malli: muokattu mallista Novita kevät 2010: Harmaat polvisukat kirjoneuleraidalla, kärkikavennuksen ohje kirjasta Sukkasillaan
Lanka: Pallas, TeeTee
Puikot: Yläreunan resori 3 mm, muuten 3,5 mm
Menekki: kirjavaa 2 kerää , mustaa vajaat 2 kerää

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti