torstai 28. lokakuuta 2010

Klaus The Kilpikonna

Siinä se nyt on. Kovan väkerryksen, näpertelyn ja parin voimasanan lopputulos. Klaus The Kilpikonna. Klaus rakastaa kujeilua. Se voi olla kukkaruukussa, kumisaappaassa tai kateissa. Sellainen Klaus on.

Präntöön Kruppukräätärin blogi täyttää huomenna mahtavasti yhden vuoden ja sen kunniaksi Klaus syntyi. Nyt Klaus etsii uutta kotia. Huomenna Klaus arvotaan Präntöön Kruppukräätäri-blogin lukijoiden SEKÄ tähän Klaus The Kilpikonna-postaukseen kommentoivien kesken.


Klaus oli Kruppukräätärin ensimmäinen amigurumi. Hahmon tekeminen oli hauskaa, kun pienenpienet osaset sai nopeasti valmiiksi ja otus alkoi hahmottumaan. Pienenpienet osaset olivat välillä myös negatiivinen asia, koska työ oli pienenpientä näpertelyä. Ohje oli helppolukuinen, PAITSI kilven reuna. Kilven reunan tekemisessä meni sama aika kuin koko muussa kilpikonnassa. Ohje oli hieman sekava...luin, luin, luin, yritin, purin, luin ja toistin tätä jonkun kerran. Sitten suuntasin Neulenettikahvila Pirjoliisaan apua pyytämään. Siellä pari tuntia väkerreltyäni kilven reuna tuli valmiiksi, JEE! Kiitos Pirjoliisa! Teen varmasti näitä lisää, mutta seuraavana täytyy keskittyä joululahjoihin (ellei sitten koko suku saa amigurumeita lahjaksi).

Ohje: Amigurumi. Mia Bengtsson, 2010
Lanka: Mandarin petit
Koukku: 3.5 mm
Muuta: silmänapit, vanua ja pitkä pinna kuoren reunan tekemiseen

7 kommenttia:

 1. Voih! Niinkuin jo facebookissa sanoin, että olen rakastunut! <3

  terv. Henna luokkakaverisi, jolla ei ole täällä profiliia

  VastaaPoista
 2. Mä haluun että Klaus muuttaa meille. Se olis varmaan Loisteen paras kaveri :-D

  -Emppu-

  VastaaPoista
 3. Mun luona Klasun ei tarvitsisi olla yksin, löytyy koiraa, nallea, hevosta, sekä kokonainen kanaperhe. Täällä se saisi hyvän kodin.:)

  VastaaPoista
 4. Aivan mielettömän suloinen. Mutta mikä näpertäminen...

  VastaaPoista
 5. Tuskailen myös kilven reunuksen kanssa, enkä tajua sitten ollenkaan miten se toimii! Lähinnä tuskaa tuottaa nyt 9.krs:n ketjusilmukat. Niihinhän se piilosilmukat tehdään mutta en vain osaa sitä 9. krs:ta. Apua.

  VastaaPoista
 6. Minä tein ainakin niin, että 9. kerros oli tavallisesti kiinteitä silmukoita ja kerroksen loputtua tein 2 ketjusilmukkaa, jotka ajattelin olevan 10.kerroksen aloitussilmukat, ja siitä jatkuu pylväillä.Ohjeet ei kaikissa kohdissa olleet aivan helposti tulkittavat.

  VastaaPoista