tiistai 26. lokakuuta 2010

Joululahjapuuhissa

Tämän lahjan voi laittaa tänne näkyviin jo nyt, koska äiti ei tietokoneitten kanssa touhua.. Aloitin äidille pitsineulehuivia, mutta kolmen yritys-erehdys-kerran jälkeen meni hermot. Aloitin sen sijaan tekemään baskeria, ja hups hei, tämä valmistui yhtäkkiä vaan. Aivan ihana lanka neuloa ja varmasti ihana lanka käyttää, ei kutita. Malli oli kiva, kun palmikkokuviot vaihtelivat, eikä se ollut yhden ja saman kuvion toistoa. Baskerimalli on myös kivannäköinen päässä. Tällaisen teen myöhemmin myös itselleni samasta langasta, mutta erivärisenä.

Malli: Hulda-baskeri (Kristel Nyberg)
Ohje: Ulla 01/09
Puikot: pyöröt 4.5 mm (40 cm), resoriin 3.5 mm sukkapuikot
Lanka: Adriafil/ Sierra Andina, 100 % alpakkaa
Menekki: noin 75 grammaa (lanka 50 gr noin 133 metriä)

4 kommenttia:

 1. Hieno! Mäkin haluaisin tehdä tuon tyyppisen "mösän", mutta mä en oo vielä uskaltanu tuota palmikkoneuletta kokeilla... Pitäiskö sitä rohkaista mielensä?

  VastaaPoista
 2. Kaunis ja näppärän näköinen myssy!

  VastaaPoista
 3. Siitä vaan Smirge kokeilemaan..suosittelen kuitenkin ensin, että teet vaikka jonkun tiskirätin, johon harjoittelet palmikkoneuletta. Palmikko ei ole vaikeaa tehdä, mutta tässä mösässä täytyy seurata ohjetta kieli keskellä suuta, kun palmikot eivät ole kaikki keskenään samanlaisia. Mutta ei tämän mösän teko mitään tähtitiedettä ole, että pystyt sihen aivan varmasti.
  Mammutti ja Smirge! Blogini synttärit on perjantaina.. olette arvontalistalla, kun Klaus etsii uutta kotia...

  VastaaPoista
 4. Klaus kuullostaa kovalta jätkältä ;) Jos arvot oikein paperilla niin pistäpä mun paperiin tuon meidän esikoisen nimi - se on melkoinen arpavoittaja yleensä :D

  VastaaPoista