maanantai 23. elokuuta 2010

Uusia kirja-aarteita

Kesä on vierähtänyt jälleen nopeasti ja olen aika ajoin tuntenut pientä ahdistusta, kun en ole blogiin ehtinyt kirjoittaa.. siitä on ehtinyt tulla tapa, vaikka en nyt niin säännöllisesti aina tänne rustailekaan. Ilokseni huomasin saaneeni pari uutta lukijaakin! Kesä on mennyt suureksi osaksi töissä. Mahtui siihen käynti Ruisrockissa suosikkiani Amorphista rokkaillen sekä tietysti vanhaa kunnon Ozzya (kunpa sitä jaksaisi itse hillua yli kuusikymppisenä tuota vauhtia). Viime viikko vietettiin turistina Helsingissä: sukulaisia, Suomenlinna, shoppailua, Linnanmäki, Heureka, ravintoloita sekä sokerina pohjalla... lankakauppa Menita Outlet Soukassa. Menitan saaliista lisää vähän myöhemmin. Oli oikein mukavaa ja rentouttavaa.
Ei se ole kesä eikä mikään, jos ei näppeihin muutama kirja tartu....

Tässä helmien helmi, The Haapsalu Shawl- a knitted lace tradition from Estonia. Kirja täynnä upeita, mahtavia pitsineuleohjeita selkeine työpiirroksineen. Tätä olen nyt päivätolkulla selannut ja yrittänyt päättää mistä aloittaisin..


Lomamatkalta mukaan tarttui kirjakaupan löytönurkasta Son of Stitch´n bitch..ei mielestäni kyllä löytönurkan hinnat olleet ihan kohdillaan. Kirja kuitenkin tarttui mukaan ja siellä erityisesti oli mielestäni kivoja pipon ja huivien ohjeita. Supersöpöt maskotit-kirja löytyi Menitasta , sieltä löytyy 35 ihanaa ötökköö taustatarinoineen.

Tilasin kirjakerhosta näköispainoksen vuodelta 1948 Mary Oljen kirjasta Suomalaisia sukkia ja muita neuletöitä. Kirjasta löytyy hienoja malleja, joita haluaisin toteuttaa. Amigurumi-kirjassa on helluisia ötököitä, joita virkkuukoukkuni haluaisi päästä koukkuamaan, ensimmäisenä kilpikonna. Sitten upea Neulekirja Tähkäpää ja muut lempineuleet - aivan ihana, olen sen selannut varmaan sata kertaa ja haluaisin tehdä sieltä melkein kaikki mallit. Lanka on jo valmiina kannen vihreisiin (minulle pinkkeihin) pitkiin sukkiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti