tiistai 22. kesäkuuta 2010

Yökyöpelin ajanvietettä...

Olen jo hetken haaveillut kokeilevani Kalajoki-sukkia, joiden ohjeen löysin Yliveto-blogista. Yötekemisiä kaivattiin taas ja päätin viimein kokeilla tätä mallia. Halusin siihen kesäisen värin ja lankavarastossani päädyin keltaiseen 7 veljekseen. Kerästä vain oli jo muutama vuosi sitten aloitettu tekemään Harry Potterin rohkelikko-huivia. Suurin Potter-huuma lienee jo mennyt ohi, joten kylmästi työ purkuun vaan ja lanka parempaan käyttöön.
Ohje oli helposti ymmärrettävissä ja sukkia oli tosi kiva tehdä, vaikka toteutus olikin neljällä puikolla (silmukat kolmella puikolla ja neljännellä neulotaan). Kantapään kohdalla oli aluksi pieniä hahmotusongelmia..siinä kohdassa ajattelin työn menevän pieleen. Vaan eipä mennyt ei. Ohje oli Nalle-langalle, mutta tein sukat siitä huolimatta samoilla silmukkamäärillä vaikka käyttämäni lanka oli paksumpaa. Hyvät tuli, kaksi yötä siihen meni. Näillä keleillä kesällä toteutetut villasukat eivät ole ollenkaan pöllömpi juttu.
Malli: Kalajoki-sukat, Tiina Seppälä
Lanka: 7 veljestä
Menekki: 1 kerä = 150 gr (pieni mytty jäi)
Puikot: 3.5

1 kommentti:

  1. Tosi nätit sukat :) Hieno kuva tuossa ylemmässä postauksessa, toivottavasti ranteesi tervehtyy ja vietät hauskan juhannuksen :)

    VastaaPoista