sunnuntai 11. huhtikuuta 2010

Mattopuuhissa

Olen tehnyt yläasteella yhden ainoan maton kangaspuilla..joka näyttää hyvin mutkaiselta reunoistaan. Nyt pääsin harjoittelemaan maton kutomista oikein puoliautomaattisella matonkutomakoneella. Se oli jännittävää. Vaikeinta oli saada vedettyä siitä "laukaisukepakosta" (huomatkaa, termit täydellisesti hukassa) juuri oikean verran, että kaide lyö riittävästi, mutta vain yhden kerran.... siinä olikin opettelemista, välillä kaide saattoi lyödä pari-kolme kertaa edestakaisin. Sitten apua huutelemaan kovaan ääneen.

Harjoittelumatto oli vain puolen metrin pala teollisuusompelukoneeni alle. Siihen piti saada niin pieni matto kuin mahdollista, että työtuolilla pääsee lähelle. Parit raidat tein harjoitusmielessä. Mutta tämän puolen metrin tekeminen kesti melkein 3 tuntia ja loimien solmimiset päälle...ei taideta minua vielä palkata matontekohommiin, ainakaan tuntipalkalla :D Matto on juuri sopivan kokoinen tarkoitukseensa.

2 kommenttia:

  1. Aah, maton kutomista. Itse kävin yhtenä kesänä mattokurssilla ja se oli tosi hauskaa. Olisi kiva kokeilla joskus uudestaan :)

    t:SNY

    VastaaPoista
  2. Mäkin innostuin...aika tahtoo olla kortilla :D

    VastaaPoista