sunnuntai 3. tammikuuta 2010

Historian havinaa

Nämä työt olen tehnyt jo muutama vuosi sitten, mutta halusin ne tuoda tänne blogiini nähtäville.
Tämä peitto on valmistunut varmaan noin nelisen vuotta sitten. Tein sen lapsuudenkotini omaan huoneeseen, vaikka en siellä silloinkaan enää asunut. Peitto oli käytössä hetken, kunnes laitoimme seiniin uudet tapetit ja se ei enää sopinut väreihin. Nyt peitto on saanut sopivan paikan mökiltä, johon se sopii täydellisesti. Tilkkupeitto on valmistettu tuulimylly-tekniikalla. Idea peittoon lähti kirjavasta kankaasta. Kirjava kangas on erään tutun vanhat verhot ja vihreän sävyt on ostettu varta vasten työtä varten. Peiton nurjalla puolella tikkikangas ja välissä vanu. Vanu olisi näin jälkikäteen ajatellen voinut olla hieman ohuempaa. Peittoa ei ole vielä pesty, että vanu siitä vielä pehmenee ja ohenee.

Peiton kaverina mökin makuuhuoneessa on huovuttamani kissaystävykset taulu. Inspiraation tauluun sain kirjasta nimeltä Sydänystäviä. Kuvan olen piirtänyt kirjaa mallina käyttäen muuttaen kissojen väritystä. Kuva on neulahuovutettu huopakankaalle ja sen jälkeen huovutettu "normaalisti". Toinen kissa on tehty värjätyistä villoista, kun taas toinen luonnonvärisistä. Luonnonväriset villat huopuivat taustaan paljon paremmin kuin värjätyt - siitä johtuen lopputuloksessa näyttää vähän siltä kuin sydän ei olisi kunnolla huopunut ja harmaa kissa on jo sulautnut taustaan jo vähä liiankin hyvin.

1 kommentti:

  1. SNY iskee :D Kaikenlaista kivaa näytät tehneen viime aikoina. Olen kateellinen kaikille, jotka osaavat näprätä kaikkea pientä, kuten tuollaisia tauluja. Mahtavat nuo kissat!

    VastaaPoista