maanantai 21. joulukuuta 2009

Joulukuu yrittää karkuun

Itsenäisyyspäivä meni jo. Joulukorttien postituspäivä meni jo. Pikkujoulut meni jo. Jouluaatto yrittää myös hoppuilla turhankin nopeasti ohi. Nyt olisi kolme yötä jouluun on-laulun aika. Aika levollisilla mielillä olen, vaikka hommaa onkin vielä jonkun verran tekemättä.

Itsenäisyysjuhlat tuli vietettyä - vaatteet päällä, vaikka vähän jo jännitti miten mahtaa käydä. Hameen sain "hyvissä ajoin" valmiiksi, mutta murheenkryyniksi muodostui paita. Vaihdoin viime hetkellä paitamallia, koska itse suunnittelemani olisi ollut aikaavievä ja siihen olisi pitänyt kaavat piirtää alusta lähtien. Löysin jostain vanhasta käsityölehdestä tosi kivan simppelin paitamallin, jonka päätin toteuttaa aikapulassa. Se oli vikatikki. Jo kaavaa jäljentäessäni totesin, että kaava oli vähän "hassu" ja sitä noudattamalla olisi saatu aikaan entistä hassumpaa lopputulosta. Kaavaa muuttelemaan ja sitten sakset suihkimaan. Ensimmäinen sovitus toi epätoivon - paita näytti lähinnä batmanin viitalta. 8 tunnin ompelun, purkamisen ja sovitusten jälkeen paita oli valmis - eikä siinä ole enää juuri mitään muistutuksena alkuperäisestä mallista. Pääntie piti rypyttää, koska mallin pelkkä iso aukko keskellä etukappaletta näytti niin omituiselta. Lopuksi päräyttelin vielä paljettinauhat pääntielle ja kädenteihin pientä juhlavuutta tuomaan. Huivikaan ei tullut täysin valmiiksi, mutta sen verran pitkällä se oli jo, että päättelin ja otin mukaan. Laukku jäi siihen pisteeseen mihin se aikaisemmin oli jo jäänyt...seuraaviin juhliin sitten.

Joulukorttien askartelu meni täpärälle, mutta postiin sain ne kuitenkin. Hopeahiutaleita virkkasin yhteensä 12 kpl ja pingotin ne styrox-levylle, jolloin langasta tuli mukavamman pehmeää. Kuvan unohdin ottaa valmiista korteista..muistin vasta tänään, kun löysin yhden hyllyn taakse tippuneen hiutaleen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti