keskiviikko 25. marraskuuta 2009

Peppitytön uudet juhlavaatteet

Juhlimme itsenäisyyspäivää ystäväpiirin kesken. Tänä vuonna inspiroiduin Muodin huipulle- ohjelmasta niin, että halusin suunnitella ja toteuttaa itselleni jonkin kivan juhla-asun. Suunnittelu alkoi kangaskauppakierrokselta ja heti haaviini osui violetti tafti ja asusteeksi iso musta ruusu. Yläosan kangasta, perusmustaa taftia sai lähteä vähän kauempaa hakemaan.


Innostuneena ajattelin piirtää ja maalata luonnoksen opiskeluajan malliin tuosta vaan... kyllä tuli suru puseroon. Kynää tarvitsisi pitää piirtämismielessä enemmän käsissä, jotta taito pysyisi hyppysissä. Ihan kuin kättäni olisi ohjannut joku muu kuin minä itse. Lopputulos paperilla oli jotain muuta kuin olin etukäteen mielessäni nähnyt, masentavan musertavaa. Lyijykynäluonnoksen sain aikaan, mutta akvarellit ja pastellikynät kiikutin takaisin kaappiin. No ei se mitään - malli on suunniteltuna.


Tänään katsoin kalenteriin ja tajusin kauhukseni, että itsenäisyyspäivä on jo ensi viikolla ja kankaat makaavat tuossa pöydällä vielä alkuperäismuodossaan. Mitä jos kaavoitus ja ompelu sujuvat yhtä jähmeästi kuin piirtäminen. Ei. Pitää luottaa siihen, että hyvin suunniteltu on puoliksi tehty.


Asusteiksi olen virkkaamassa mohair-langasta mustaa huivia ja puuvilla- sekä pörrölangoista sellaista tötterömallista pikkukäsilaukkua. Laukkua en ole aloittanut, mutta huivi on jo yli puolivälissä. Käyköhän minulle kuin keisarille uusissa vaatteissaan?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti